Vita hästen - Arboga hockey matchrapport

Tyvärr blev det en förlust i kvällens match med 3-0.

Första perioden:

Vita hästen startar matchen i ett rasande tempo samtidigt som Arboga åker och halvsover. Med supersnabba spelvändningar gör hästarna 2 mål nästan snarlikt. Det var också på grund av att vi slarvade på offensiva blålinjen.
Vi gör en av våra sämsta perioder e den första. För mycket slarv och dålig inställning

Andra perioden:

Efter en lite utskällning av herr Gyllenhammar kommer vi ut mycket starkare i andra perren. vi örjade mer och mer komma tillbaka till vårat spel samtidigt som Hästarna går ner sig lite. Men de fortsätter med deras "tjeck-kontringar" som är sylvassa. Sedan blev det riktigt stökigt på isen. Först genom att robban berg åker på deras målvakt, och lite gurgel uppstår. Än mer irriterat blev det efter att "linkan" tacklat en hästspelare så att denne blir liggande. Fult tycker publiken och hästarna, men inte domaren till en början. Deraslagkapten fick däremot tokspel och kastar handskarna och ger sig efter linkan. Men linkan gör inget motstånd. Följderna till slut blev att både deras lagkapten och linkan får match penalty, alltså minst en match avstängning. Deras spelare blev utburen på bår och vi får hoppas att han klarar sig.
Men efter det lugnar det ner sig och speletär igång igen. Robban Bergh fick då gå ner på backen och gjorde ett strålande jobb. Vi hade ett par heta chanser i power play men lyckas inte peta in pucken. i slutskedet av perioden får hästarna en straff som Jimmy i mål lätt avvärjar. Perioden slutade mållöst men med arboga som tryckte på mest.

Tredje perioden:

Efter att Semjonov klivit av med en lindrigare skada så får ynglingen Johan Eek kliva in i förstalinan, nu med Wallén som center. Strandell fick gå in på robbans plats i tredjelinan. Både strandell och Eek gjrde ett strålande inhopp i den sista peridoden. Spelet gick fram och tillbaka även om hästarna hade flest skott. Hästarna lyckades peta in ännu en puck efter slarv i egen zon. efter det blev det inga fler mål i matchen även om både hästarna och vi hade bra chanser

Sammanfattning:

Vi gjorde ungefär en och en halv bra perioder idag. Men över lag så var tyvärr hästarna strået vassare idag. Det vi får ta med oss från den här matchen är spelet kring blålinjerna, och framförallt att alla spelare gör sitt jobb genom hela matchen. Det positiva från matchen är att vi kommer igen bra i andra perioden och spelar ihop som ett lag och gör jobbet bättre. Bästa spelarna i Boga idag var målvaktsjimmy som slet som ett djur mellan stolparna, och de två inhopparna Strandell och Eek som gör bra jobb hela perioden. Man kan bara konstatera att det blir mer och mer konkurrens om platserna i de tre första femmorna, vilket kommer medföra bättre fart på träningarna och som följd bättre fart på matcherna.

/ Redaktionen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0