Vilda Väsby - Arboga Hockey Matchreferat

Det blev vinst i den sista träningsmatchen med 5-3, och vi fick avsluta försäsongen med en vinst och en uppåtgående trend.

Första Perioden:

I den första perioden var vi inte riktigt med från början. Vildarna satte upp ett bra tempo från första nedsläpp. Väsby hade bra  fart på rören och etablerade ett bra tryck i anfallszonen. vi kom då efter och som följd av det tog vi ett par utvisningar. Vildarna satte upp riktigt bra powerplay med många farliga lägen, men Jimmy i mål stod pall för allt. när vi väl fick powerplay var det alldeles för dålig fart och för mycket  pucktransporterande.
Väsby tog ledningen efter litee slarv på egen blålinje, och väsby hade även bud på mer, men resultatet blev 1-0 efter första perioden. Väsby var det klart bättre laget i den första perioden.

Andra Perioden:

Vi kom ut som ett helt nytt lag i den andra perioden och började så sakteliga ta tillbaka matchen. Men ändå kunde vildarnas vilde Farzad Khojasteh öka på ledningen i boxplay. "Farzan" som gått ifrån de berömda icmskenorna och börjat med tuukskenor, såg annars ganska blek ut itillställningen, så förhoppningsvis går han tillbaka till icm.
Men inte långt senare fick Arboga nytt powerplay som resulterade i ett mål. Näsman hittade från egen zon Nooni på bortre blå med en riktig sveppassning, och Nooni kunde med ett slagskott reducera vildarnas ledning.
Ett par byten senare fick vi tek i anfallszon. Mr Semjonov vann tek till Wallén som vred och vände på vildarnas försvar och kunde prickskjuta in kvitteringspucken bakom en skymd Väsbymålvakt.
Andra perioden var klart bättre än den den första och det hade lika gärna blivit både ett och två mål till.

Tredje Perioden:

Vi kom ut starkt även i den tredje perioden. spelade som ett vinnande lag, med ett par vassa spelvändningar och stabilt försvarsspel. Vildarnas kapten som kanske varderas bästa spelare för kvällen kunde efter en riktig soloräd lägga in pucken bakom Jimmy i kassen.
Men vi fortsatte att mala på och fick med oss fler och fler utvisningar. Strandell kunde skjuta in kvitteringspucken i spel fem mot tre. Direkt efter i fem mot fyra gjorde Wallén sitt andra mål för kvällen, p retur efter Mr Semjonovs skott.
I slutskedet på matchen kunde Jesse utöka ledningen till 5-3 efter fint förarbete av strandell

Sammanfattning:

Åter igen gjorde vi en dålig förstaperiod och sedan bättre andra och tredjeperioder, men det positiva är att vi kan ta oss själva i kragen och spela riktigt bra hockey, även mot bra lag som Väsby
Det var färre misstag i dagens match än den mot norrköping, men fortfarande är det på motståndarnas spelvändningar vi är sårbara.
Bästa spelarna i dagens match var kedjan med Franzén - Matt - Berg. De hade bra fart och kunde ofta etablera spel i anfallszonen.